Το Volkswagen Αμερική ενώνει τη συμμαχία ασφάλειας αυτοκινήτων αυτόματων πιλότων

December 21, 2020
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Το Volkswagen Αμερική ενώνει τη συμμαχία ασφάλειας αυτοκινήτων αυτόματων πιλότων

Μερικές ημέρες πριν, audi ag ένωσε το AVSC, που περιλαμβάνει τους αυτοκινητικούς κατασκευαστές και τις επιχειρήσεις τεχνολογίας, και είναι δεσμευμένο από κοινού να αναπτύξει την αυτόνομη οδηγώντας τεχνολογία. Το Daimler, η Ford, η GM, η Honda, η Toyota, Lyft, Uber και η SAE είναι όλα τα μέλη AVSC.

 

Αναφέρεται ότι audi ag λαμβάνει μια σειρά μέτρων για να αναπτυχθούν οι μελλοντικές υπηρεσίες και οι λύσεις ταξιδιού σχετικές με την αυτόνομη οδήγηση. Τον Ιούλιο του 2019, το Volkswagen ανήγγειλε ότι είχε επενδύσει περίπου 2,6 δισεκατομμύριο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ δολάρια (περίπου 18 δισεκατομμύρια yuan) σε Argo AI, μια αυτόνομη οδηγώντας πλατφόρμα. Τον Οκτώβριο, audi ag ανήγγειλε την καθιέρωση ενός αυτόνομου οδηγώντας υποκαταστήματος, το οποίο θα ενσωματώσει το αυτόνομο οδηγώντας σύστημα στα πρότυπα του Volkswagen στο μέλλον και θα διαμορφώσει μια βιομηχανική κλίμακα.

 

AVSC είναι ένα από τα σχέδια της συμμαχίας τεχνολογίας της SAE, η οποία προωθήθηκε επίσημα τον Απρίλιο του 2019. Ο γενικός στόχος της συμμαχίας είναι να επιταχυνθεί η ενοποίηση του βιομηχανικά τυποποιημένου του αυτόματου οδηγώντας συστήματος και να τεθεί στην πράξη, βελτιώνοντας τελικά τη δημόσια εμπιστοσύνη και την κατανόηση του αυτόματου πιλότου.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Το Volkswagen Αμερική ενώνει τη συμμαχία ασφάλειας αυτοκινήτων αυτόματων πιλότων  0

Audi ag είπε ότι στο στάδιο της ανάπτυξης του βιομηχανικά τυποποιημένου και της πρακτικής της αυτόνομης οδήγησης, η βιομηχανία πρέπει να συνεργαστεί. Αυτή τη στιγμή, Uber έχει σημειώσει γρήγορη πρόοδο στην έρευνα της αυτόνομης οδηγώντας τεχνολογίας μεταξύ των μελών συμμαχίας, ενώ η Ford προγραμματίζει να προωθήσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα πριν το 2021, και η Toyota μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο γρηγορότερα. Η κρουαζιέρα, ένα υποκατάστημα General Motors, εστιάζει επίσης στην έρευνα της αυτόνομης οδηγώντας τεχνολογίας. Αν και η κρουαζιέρα, ένα υποκατάστημα της GM, καθυστέρησε την εμπορευματοποίηση της αυτόνομης οδήγησης, Dan Ammann, CEO της κρουαζιέρας, επισήμανε ότι η GM σκοπεύει να προωθήσει την αυτόνομη οδηγώντας κοινή υπηρεσία γύρου με χαμηλότερο κόστος, έτσι ώστε τα αυτόνομα οχήματα θα ξεπεράσουν τελικά τη δημοτικότητα των παραδοσιακών οχημάτων.